U overweegt uw bedrijf te verplaatsen of krijgt misschien te maken met een gedwongen bedrijfsverplaatsing. De eerste vragen die dan bij u op kunnen komen zijn: hoeveel bedrijfsruimte heb ik nodig? Wat zijn de investeringen? Kies ik voor bestaande bouw of ga ik nieuw bouwen? Hoewel dit natuurlijk zeer relevante vragen zijn, bieden zij onvoldoende houvast om een financieringsaanvraag te doen of een onderhandeling aan te gaan met een gemeente of projectontwikkelaar. Gedegen onderzoek en een goede onderbouwing zijn wel een goede uitgangspositie voor deze gesprekken. Zij vormen de basis voor de ontwikkeling van uw plannen.

Wij brengen uw wensen en de investeringen die met het verplaatsen van uw bedrijf gepaard gaan voor u in kaart. Met een onafhankelijk en deskundig verplaatsingsonderzoek krijgt u al in een vroeg stadium inzicht in uw behoeftes, benodigdheden en kosten zodat u gericht op zoek kunt gaan naar een geschikt bedrijfspand of bouwkavel.

Vooral bij een gedwongen verplaatsing is het zaak de consequenties en kosten goed en uitgebreid te onderzoeken en te beschrijven. Wij kunnen voor u onafhankelijk en deskundig een verplaatsingsrapport opstellen waarbij aandacht wordt besteed aan de consequenties en de investeringen die het verplaatsen van uw bedrijf met zich meebrengt.

Met het verplaatsingsrapport staat u sterker in de onderhandelingen met de tegenpartij over eventuele vergoedingen en dergelijke. Het verplaatsingsrapport wordt opgesteld in samenwerking met u en/of uw onteigeningsadviseur.